[email protected]

Ha Te is fontosnak tartod a társadalmi felelősségvállalást, és szeretnél tenni azért, hogy a nehezebb élethelyzetű embereknek is élhetőbb legyen a világ, akkor itt a remek alkalom, hogy részesévé válj a sérült gyermeket nevelő családok élethelyzetének javításán.

Támogass minket pénzadománnyal:

Bankszámlaszámunk:

16200010-10088087 MagnetBank
A megjegyzés rovatba kérjük írd be az email címed, hogy megköszönhessük az adományod.
Támogass minket „Pro bono” felajánlásokkal:

pl. marketing, kommunikáció, adománygyűjtés, vállalati együttműködés/támogatás….., vagy éppen amire szabad kapacitásod van 🙂

Támogass minket önkéntes munkával: ha úgy érzed, van időd, energiád és lelkesedésed az ügyünk iránt, és tettekkel is hozzá tudsz járulni a tevékenységünkhöz, akkor írj nekünk, hogy milyen folyamatokban tudsz velünk dolgozni, gondolkodni.

Email címünk: [email protected]

Egy kis rövid ismertető, hogy miért dolgozunk, miért fontos a munkánk:

A sérült gyermeket nevelő anyák kevésszer élik meg, hogy saját jogon tudjanak programokon, felnőtt társaságban, akár nem sérült gyereket nevelő szülőkkel közösségi, lelki és testi egészségmegőrző, önismereti és feltöltődést nyújtó programokon részt venni. A legtöbbször a gyermekük kapcsán, ebben a szerepükben kapcsolódnak másokhoz. Az élethosszig tartó gondozási feladatok és a napi 0-24 órában történő folyamatos rendelkezésre állás rengeteg energiát igényel. A sérült gyermeket nevelő anyáknak saját magukra már nem marad erejük és pénzük. Segítsük őket együtt, hogy újra magukra találhassanak, ők is kapjanak megbecsülést és gondoskodást.

A családokban a középsúlyos és súlyos fogyatékossággalélő gyerekekről 98%-ban az anyák gondoskodnak, legtöbbször feladva munkahelyüket, egyéni céljaikat, lemondva a saját jogú idejükről, jövedelmükről. Az ápolásért járó juttatás (GYOD, ÁPOLÁSI DÍJ) segélynek minősül, önálló pénzügyi döntésektől (pl. hitelfelvétel) megfosztva a nőket, munkavállalásukat pedig erőteljesen korlátozza.  Ezért kiszolgáltatottá válnak a családtagjaiknak, közben a család egésze is komoly kihívásokkal szembesül. A sérült gyerekek gondozása az intézményi ellátás hiányában legtöbbször élethosszig tartó feladat, amelyben a nők nem tudnak saját jogon rendelkezni idejükkel, erőforrásaikkal, saját életük alakításával.

A Találj Magadra Egyesület célja megalakulása óta az, hogy a sérült gyereket nevelő nők saját jogon férjenek hozzá idejükhöz, lehetőségeikhez, anyagi forrásaikhoz, emberi kapcsolataikhoz, közösségi részvételhez.

Mire gyűjtünk?

A Találj Magadra – Találj Társakra programjaink célja, hogy a sérült gyermeket nevelő nők olyan egyéni és csoportos programokon vehessenek részt, amelyek örömet okoznak, feltöltődést adnak, önismertet és fejlődést, tanulási lehetőségeket nyújtanak, erősítik pszichés megküzdési és ellenálló képességüket, erőforásaikat és eszköztárukat bővítik annak érdekében, hogy a gyermekgondozás feladatainak ellátása mellett hozzáférjenek az életük többi területéhez. A program keretében a sérült gyermeket nevelő anyák számára díjmentesen alábbi lehetsőgeket biztosítjuk

  • pszichológiai tanácsadás – a megterhelő élethelyzetben a saját erőforrások feltárása érdekében;
  • masszázs – sok esetben, főleg fiatal felnőtt fogyatékossággal élő gyerekeket nevelő anyák testi megterhelése is nagyon nagy, ezért sok esetben fizikai egészségük megóvása is elengedhetetlen;
  • erőforrás sorstársi csoport – az élethelyzettel járó változások, egyéni életútjukban megélt veszteségek feldolgozása és a társas támasz megtapasztalása érdekében;
  • művészetterápiás foglalkozás – kreatív, önismereti foglalkozások
  • alkotóműhely – az alkotás és a létrehozás, értékteremtés érzésének megélése elengedhetetlen a sérült gyereket nevelő nők számára, mert munkájuk társadalmi és sokszor családi elismerése is hiányzik;
  • pilates – torna – az erőnlét, a fizikai jóllét és jó közérzet közösségi formája;
  • grafológiai önismereti tanácsadás – az egyéni életcélok újratervezéséhez és önismeret fejlesztéséhez.

A foglalkozásokat olyan szakemberek tartják, akik maguk is sérült gyermeket nevelő anyaként teljesedtek ki szakmájukban, és ezáltal empatikusak sorstársaikkal, egyben mintát is adnak arra, hogyan lehet ebben az élethelyzetben újra magunkra találni. A sorstársi kapcsolódásnak óriási ereje van, egyben bizalmas, elfogadó légkört is biztosít.

Támogasd a sérült gyereket nevelő nőknek szóló  programokat, amely kapocs számukra a külvilághoz, és a saját életterükhöz, megadva az értékesség érzését.

Fejezd ki támogatásoddal azt, hogy érték amit a sérült gyerekeik gondozásáért tesznek.

A támogatással ahhoz járulsz hozzá, hogy:

15.000 Ft  Egy sérült gyermeket nevelő anya  több foglalkozáson való részvételéhez.

10.000 Ft Egy sérült gyermeket nevelő anya egy alkalom egyéni foglalkozáson (pszichológiai tanácsadás, grafológiai tanácsadás, masszázs) való részvételéhez.

5.000 Ft  Egy fő sérült gyermeket nevelő anya csoportos foglalkozásokon (erőforrás csoport, alkotóműhely, csoportos művészetterápia) való részvételéhez.

3.000 Ft Egy fő sérült gyermeket gondozó anya tehermentesítéséhez, szakszerű gyerekfelügyelettel

Egyéni összeg: bármilyen összegű támogatást a sérült gyermeket nevelő anyák megsegítésére fordítjuk.

KÖSZÖNJÜK!