[email protected]

Beszámoló a Találj Magadra – Találj Társakra 2022 programunk megvalósulásáról.

A program adománygyűjtésből valósult meg, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány Élő Adás 2021 adománygyűjtő est keretén belül.

Ezúton is köszönjük a GYSZA-nak a lehetőséget és a segítséget, hogy végigkísértek minket ezen az úton, szakértelmükkel, emberségükkel, empátiájukkal folyamatosan támogatva, hogy elérjük a kitűzött célunkat.

 

Találj Magadra – Találj Társakra 2022

A Találj Magadra Egyesület missziója az eltérő fejlődésű gyermeket nevelő szülők, különösen a gondozást végző anyák és gyermekeik esélyegyenlőségének és érdekeinek képviselete az élet minden területén. Kiemelten fókuszálunk a sorstársi kapcsolatok megteremtésére, az elszigeteltségből való kilépés és a munkaerőpiacra való visszatérés megsegítésére, valamint a láthatatlan munka fontosságának tudatosítására.

Az Élő Adás 2021 adománygyűjtő kampányunk keretében, az adományozók jóvoltából  1.129.490 Ft-ot gyűjtöttünk össze, melyből 2022. évben az alábbi programokat biztosítottuk térítésmentesen az eltérő fejlődésű gyermeket nevelő nők részére:

 1. Pszichológiai tanácsadás/egyéni segítő beszélgetés
 2. Grafológiai tanácsadás/ egyéni segítő beszélgetés
 3. Szülőkonzultáció/ egyéni segítő beszélgetés
 4. Masszázs/ egyéni
 5. Alkotóműhely/ csoportos alkotó közösség
 6. Pilates/ csoportos testmozgás
 7. Online sorstársi szülőcsoport- Beszélgető
 8. Szabadidő/feltöltődés: élményfestés

A program főbb jellemzői:

 • 56 fő érintett anya részére biztosított feltöltődés
 • 206 órányi program/kikapcsolódás érintett anyáknak
 • 91 órányi fizetett munka eltérő fejlődésű gyermeket nevelő anyának
 • 6 érintett anya fizetett szolgáltató

A programban résztvevők létszámát nagyban növelte, hogy az  appy_logo_new  ingyenesen biztosította számunkra a személyes jelenlétű foglalkozások helyszínét, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

Amire különösen büszkék vagyunk:

A foglalkozásokat vezető szakemberek szintén eltérő fejlődésű gyermeket nevelő édesanyák. A szakmai kompetenciájuk mellett nagyfokú rálátással és tapasztalattal rendelkeznek erről a speciális élethelyzetről. A különböző tematikájú foglalkozások egyben sorstársi kapcsolódásokat is biztosítottak.

A programmal biztosítottuk az egyesület legfőbb törekvéseit:

 1. Sorstársi kapcsolódás
 2. Önálló jogú szabadidő, feltöltődés
 3. Önálló jogú jövedelem, foglalkoztatás
 4. Elszigetelődésből való kilépés, segítségnyújtás

  Két fő célkitűzésünk is megvalósult:

 • Eltérő fejlődésű gyermeket nevelő anyák számára ingyenesen elérhetővé tettünk őket segítő szakmai és sorstársi beszélgetéseket
 • Eltérő fejlődésű gyermeket nevelő anyák számára biztosítottunk szakmai kompetenciájuknak megfelelő munkalehetőséget.

Folytatás:

A nagyfokú érdeklődés és sikeresség miatt szeretnénk a továbbiakban is fenntarthatóvá tenni ezt a programot. Az elkövetkező időszak ennek fényében zajlik, ezen dolgozunk gőzerővel, melyhez a továbbiakban is szükségünk van megértésre, elfogadásra, segítségre.

Hisszük, hogy mi emberek, közösen, egymást segítve, és egymással együttműködve igazán szép eredményeket tudunk elérni.

Mi, a Találj Magadra Egyesületben a sérült gyermeket nevelő anyáknak segítünk, hogy kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek. Ami nem a gyermekükről szól, hanem róluk.

Kérhetnek tanácsot, beszélgetést, tornát, masszázst, alkotó foglalkozást, sorstársi közösséget. Mindenki azt, amire a leginkább szüksége van. Egy olyan helyen, ahol a foglalkozásokat sorstársak vezetik, akik hasonló élethelyzetben vannak, mely által megértést és segítséget kapnak. Személyes példájukkal is segítenek, hogy ki lehet lépni a „csak sérült gyermeket nevelő anyuka vagyok” szerepből.

Szívből köszönjük a támogatásokat, melyekkel megvalósulhatott ez az élményekben bővelkedő program.

 Visszajelzések:

Íme néhány a résztvevők (anyák) beszámolóiból:

“Nagyon köszönöm a lehetőséget, szuper volt 1 órát relaxálni, kicsit kiszakadni.”

„Mindenkinek köszönöm, aki támogatta ezeket a programokat. A fogyatékos, sérült, kacifántos gyermeküket gondozó, nevelő szülőnek nem csak egy élete van. Amikor az ember teljes lényével egyszerre él több életet nagyon el tud fáradni testileg-lelkileg. Egy-egy program, ahol hasonló helyzetű szülők vesznek részt egymás támogatásával, elfogadásával ott ezek az energiák összegződnek és hatalmas erő formájában visszatérnek az induló pontra. Az, hogy tartozom egy csoporthoz, akik minden magyarázat nélkül elfogadják a helyzetem, azt jelenti, még jobban tudom élni az életem.”

„Köszönet és hála az adományozóknak, hogy lehetővé tették mindannyiunk számára ezeket a kikapcsolódási és feltöltő alkalmakat. Nagyon jól éreztem magam, tartalmas, hasznosan eltöltött idő volt. Külön jó érzéssel tölt el, hogy az anyukákra is gondoltak támogatásukkal.”
 
Néhány gondolat a foglalkozások vezetőitől:

„Mind az egyéni mind a csoportos beszélgetés élménye nagyon feltöltő az anyák részére. Egyéni beszélgetéseknél az, hogy az ő életük történései, megélése a fontos. Meghallgatásra találnak, önálló figyelmet kapnak, beszélgetni tudnak önmagukkal kapcsolatban, így megerősítést és iránymutatás találnak.

A csoportfoglalkozások során sorstársi közösségre találnak, felnőtt társaságban beszélgethetnek őszintén és nyíltan. Empátiát és megértést találnak csoporton belül. Túl látnak a saját a problémáikon, ez sok erőt ad az elakadásaikat meglátni és kezelni. A tematikus alkalmak során a legnagyobb sikere a konfliktuskezeléssel foglalkozó alkalmaknak volt. Megértettséget, közösséget és a felszabadulás érzését viszik magukkal.”

„Örültem, hogy egész kicsit segíteni tudtam sortárs anyáknak. Hasznosnak éreztem magam. Jó hangulatú közösség alakult ki.”

„Jó volt megismerkedni ezekkel a fantasztikus anyákkal, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, és nyitottak ezeknek a tapasztalatoknak a megosztására. Másrészt anyagilag is segítség volt számomra.”

Nagyon örülünk és nagyon köszönjük az adományokat!

Minden résztvevő számára feltöltő és élvezetes volt a Találj Magadra – Találj Társakra 2022 program!

www.talalj-magadra.hu

https://www.facebook.com/talaljmagadraegyesulet

A foglalkozások részletes leírása itt található:

https://www.talalj-magadra.hu/ismerd-meg-a-foglalkozasok-vezetoit/