[email protected]

Integritás és komplex megközelítés jellemző programjainkra és kezdeményezéseinkre.

A sérült gyermeket nevelő nők helyzete több, egymással összefüggő terület együttműködésével és fejlesztésével valósítható meg. Ezek közül, mi  négy ügyre fókuszálunk:

1.MUNKAVÁLLALÁS ÉS SAJÁT JOGÚ JÖVEDELEM

A munkaerő-piaci visszatérést, munkahely megtartását egyéni konzultációval, segítő beszélgetéssel és csoportos programokkal, tréningekkel valósítjuk meg. A saját jogú jövedelem megteremtése csökkenti az anyagi kiszolgáltatottságot, teret ad a saját jogú döntések meghozatalának.

2. REKREÁCIÓ ÉS SAJÁT IDŐ MEGTEREMTÉSE

A 0-24 órás rendelkezésre állás mellett a saját jogon rendelkezésre álló idő megteremtése is sok esetben lehetetlen a sérült gyermeket nevelő anyák számára. A szakképzett gyermekfelügyeleti hálózatunkkal és a Lélegzetnyi idő programunkkal ahhoz segítjük hozzá az anyákat, hogy legyen lehetőségük magukra, céljaikra, szükségleteikre figyelni.

3. KÖZÖSSÉGI KAPCSOLÓDÁS

A távolodás, emberi kapcsolatok megritkulása jellemző erre az élethelyzetre – nem átmenetileg, hanem hosszútávon: évekre, akár évtizedekre. A közösség megtartó ereje, megerősítő hatása, támasza és erőforrásai elengedhetetlenek ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. A közösségben a tapasztalat- és tudásmegosztás, az értékesség megélése, a figyelem megtapasztalása, a közös tevékenységek, aktivitások megvalósítása adja meg a biztonságot, az önmagunkért és egymásért cselekvés, a kölcsönösség megélését. Találj Magadra csoportjainkban ez a legnagyobb megtartó erő.

4. ÖNBECSÜLÉS ÉS ÖNBIZALOM

A hosszú otthonlét, a tervezhetetlen jövőkép, a kiszolgáltatottság és az elszigeteltség az önbecsülés és önbizalom csökkenéséhez vezet. Egyik fő célunk, hogy minden sérült gyermeket nevelő nő értékesnek érezze magát, hasznosítani tudja tudását és értékeit, és elismerjék azért, amit tesz.

Meggyőződésünk, hogy a sérült gyermeket nevelő nők komplex helyzetét több, egymással együttműködő szervezet, kezdeményezés tudja javítani. Célunk, hogy együttműködő partnerségekkel, és a társterületekkel foglalkozó intézmények és szervezetekkel létrehozott koalíciókban egymás munkáját kiegészítsük, erősítsük. Ezért fontosnak tartjuk a rendszeres kommunikációt és információmegosztást.