[email protected]

A Lélegzetnyi idő programban gyermekfelügyelőket a Facebook-on közzétett felhívásban toboroztuk. A kedvet és energiát érző szakemberek egy online kérdőív kitöltésével jelentkeztek. Egy előzetes szűrés után értesítettünk mindenkit, és azokat, akiknek elég szakmai ismeretük és gyakorlatuk volt a sérült gyermekek magabiztos ellátásához üdvözöltük a programban. A szakemberek bemutatkozását elküldtük a programba jelentkező anyukáknak, akik aztán a személyes kapcsolatfelvétel után kiválasztották a számukra és gyermekeik számára legmegfelelőbb gyermekfelügyelőt. Ezután szerződést kötöttünk mind a szakemberekkel, mind az anyákkal, hogy minden résztvevő számára biztonságos kereteket nyújtson az együttműködés.

Minden tennivalóról és friss információkról részletesen és időben tájékoztattuk a gyermekfelügyelőket. Örömmel vettük, ha kérdéseikkel, észrevételeikkel megkeresték a kapcsolattartónkat. Az volt a célunk, hogy mindenki jól érezhesse magát és örömmel vegyen részt a programban. Egy hasznos, nagy hiányt pótoló, de ugyanakkor szerethető programot álmodtunk. Abban bíztunk, hogy nemcsak az édesanyák gazdagodnak majd a kikapcsolódás élményeivel, hanem a szakemberek számára is élmény és pozitív tapasztalat lesz.

Többen ragaszkodtak ahhoz, hogy önkéntes munka keretében, ingyenesen vállalják a gyermekek felügyeletét, amit mi tiszteletben tartottunk, de alapelvünk az volt, hogy a szakemberek munkáját meg kell becsülni anyagilag is, ezért úgy terveztük a projektet, hogy a Swimathon-on “összeúszott” pénzt elsősorban az ő javadalmazásukra fordítjuk.

Szerkesztettünk egy elégedettségi kérdőívet, amelyet minden gyermekfelügyelő megkapott, aki a 8 órát eltöltötte egy családnál.  Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy – a visszajelzések alapján – “álltuk a sarat”.

A gyermekfelügyelők 4,91-re (0-5 skálán) értékelték az egyesületünk szervezői munkáját! Elismerő szavaik igazán megmelengették a szívünket! További erőt, lelkesedést és megerősítést adtak. És ezért őszintén hálásak vagyunk!

Íme egy kis csokor a visszajelzésekből, véleményekből:
Minden az első pillanattól kezdve érthető és világos volt. (Melinda)
Ha kérdésem volt, azonnal válaszoltak. (Mónika)
Kimondottan átlátható volt mind a jelentkezés, mind a további tennivalók. Különösen jónak találom a gyors válasz email-eket. Pozitívum továbbá, hogy a program végéig email kapcsolatban maradtunk és az élményeket is megosztották a jelentkezőkkel. Ez igazán szívmelengető! (Nikolett)
Minden flottul, gördülékenyen és korrektül zajlott. (Emese)
Minden információ eljutott hozzám, amire szükségem volt. (Anikó)
A szerződéseket és információkat időben megkaptam, gördülékeny volt a dokumentáció. (Gyöngy)
Teljes mértékben elégedett vagyok. Folyamatosan kaptam tájékoztatást e-mailen és még telefonon is könnyen elérhetőek voltak. Nagyon szimpatikus volt az a hölgy, akivel kommunikáltam. (Vali)
Az egyesület tagjai nagyon segítőkészek és minden kérdésemre kielégítő válaszokat kaptam tőlük. (Noémi)
Az Önök által küldött tájékoztatásokat nagyon korrektnek, részletesnek és érthetőnek találtam. Bár nem volt szükség személyes/telefonos segítségre, de érezhető volt a levelek jellegéből, hogy készek minden segítséget megadni. (Antónia)
Mindig rendes tájékoztatást kaptam a teendőimmel kapcsolatban, a kedves hangvételű levelekről nem is beszélve. (Dorina)


Kedves Gyermekfelügyelők! Mi nagyon sok támogatást, biztatást, elismerést kaptunk Önöktől. Reméljük, a program során Önök is sok élménnyel lettek gazdagabbak! Köszönjük az eddigi együttműködésüket, s bízunk a továbbiban is!

Azon vagyunk, hogy ez a hiánypótló szolgáltatást folyamatossá tudjuk tenni úgy, hogy a családoknak minél kevesebb anyagi áldozattal járjon az igénybevétele. Addig is, amíg sikerül (pályázatokból, szponzorok által) megteremteni ennek a feltételeit, továbbítjuk a hozzánk érkező igényeket a velünk kapcsolatban álló gyermekfelügyelők felé. Így a következő Lélegzetnyi időig, ill. a szolgáltatás hosszabb távú eléréséig is szeretnénk fenntartani az együttműködést – egyelőre a családok finanszírozásában, egyéni egyeztetések alapján.

Ha Ön – a szükséges speciális ismeretek és tapasztalat birtokában – szeretne csatlakozni a LÉLEGZETNYI IDŐ GYERMEKFELÜGYELŐI CSAPATÁHOZ, kérjük, ezt a szándékát jelezze nekünk egy e-mailben ([email protected])! Akkor felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy részletes információkat küldjünk erről a lehetőségről.