[email protected]

Itt olyan cikkeket, blogbejegyzéseket teszünk közzé, amelyek – sokféle módon és szempontból – a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokról, az ő életükről, problémáikról és sikereikről szólnak.

 

 

 

A Bethesda Kórház ADHD ambulanciáján nemcsak a gyermekeket látják el, hanem a szülőknek is segítenek.

A Jövőidő blog kifejezetten súlyos fogyatékossággal élő gyermekek szüleit segíti tanácsokkal, információval sokféle témában.

Dr. Vekerdy Tamás: A gyerek akkor van jól, ha az anyja is jól van!

Újra Jövőidő blog, ezúttal arról, hogy mit kell tudniuk a szülőknek a fogyatékosok otthonairól.

Mennyibe kerülne az érintettek igényeihez alkalmazkodó támogató szolgálat?

Megrázó levelet írtak az otthonápolók az államtitkárnak.

Andrea, az egyesületünk alelnöke mesél ép és sérült gyermekeiről, családról, sorstársakról, egyesületről és a Lélegzetnyi időről.

A Veni Vidi Vici Alapítvány tanulócsoportot alapított halmozottan sérült gyermekek számára egy dunakeszi iskolában. Kezdeményezésük nagyon új a magyar iskolarendszerben. Szociális integrációnak hívják, amelynek lényege, hogy ép és sérült tanulók egyazon intézményben tanulnak, de mindenki a saját képességei szerint. Történetükről és legújabb akciójukról olvashatsz a cikkben.

A Marie Claire újságírója is beszélgetett Andreával. A személyes történetén kívül szó esett még a sorstársakról, az egészségügyben tapasztalható verbális erőszakról, az intézmények súlyos hiányáról, a lakhatási lehetőségek katasztrofális helyzetéről és persze az egyesületről meg a Lélegzetnyi időről.