[email protected]

A sérült gyermeket egyedül nevelő szülők élethelyzetéről készít felmérést az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület

Az egyszülős családokon belül is kiemelten nehéz helyzetben vannak azok a szülők, akik sérült gyereket nevelnek. Rendkívül keveset tudni az élethelyzetükről és azokról a megoldási lehetőségekről is, amelyek könnyebbé tennék a mindennapi életüket. Az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös kutatásában azt szeretnék felmérni, hogy mi jellemzi ezeknek a családoknak a mindennapjait, kiktől kapnak és kiktől várnának segítséget, és hogy milyen támogatással lehetne segíteni őket. A felmérés célja, hogy a sérült gyermeküket egyedül nevelő szülők számára olyan programokat, tehermentesítési lehetőségeket tudjanak biztosítani, amelyek a valódi szükségleteikre adnak választ.

Az önkéntes és anonim kérdőív az alábbi linken érhető el augusztus 31-ig:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSca7pL2YDqXcLBfLddK0XOf5ITU2-IaqYtuduDgTaYqX74Y_g/viewform

     

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel három évben a Központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 15 ezer egyszülős családot ért el.

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma megközelítőleg 300 000.

   

A Találj Magadra Egyesület 2018 júniusában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők élethelyzetét segítse, az anyák munkaerőpiacra való visszatérését, rekreációját támogassa, érdekeik érvényesítésében fogódzót nyújtson. A lélegzetnyi idő program keretében több, mint száz sérült gyermeket nevelő anya jutott szabadidőhöz, a gyermekek számára pedig szakképzett gyerekfelügyelők biztosítottak programot egyénileg.

Magyarországon ma megközelítőleg 90 000 családban ápolnak sérült gyermeket.

Ajánlott cikkek