[email protected]

A tréning célja:
A hatékony együttműködés, stratégiai alapú koalícióépítés és fenntartható programok érdekében nemzetközi tapasztalatokról, módszerekről és a jelenlegi helyzetben az egymásra építhető erőforrásokról szól az egy napos tréning Elianne Farhat és Kánya Kinga vezetésével.

Várjuk sérült gyermeket nevelő nők és családok helyzetével foglalkozó szervezetek és női szervezetek tagjait, munkatársait, valamint Családsegítő Szolgálatok és az ellátórendszerben dolgozó szakemberek jelentkezését.

A tréningen közös gondolkodás, tapasztalatcsere mellett arra törekszünk, hogy a széleskörű együttműködéshez és a fenntartható, hosszútávú eredmények eléréséhez szükséges módszereket és jó gyakorlatokat ismerjünk meg.

Témáink:

  • koalíciók alapjai – előkészítés és közös célok megfogalmazása
  • stratégiaépítés – az együttműködés területeinek beazonosítása
  • bevonás és közösségi részvétel módszerei
  • érdekérvényesítési módszerek
  • közös erőforrások feltárása
  • jó gyakorlatok megismerése a kihívásokkal, kudarcokkal együtt

Elianne a Take Action Minnesota nevű szervezet vezetője, közösségszervező, és koalícióépítésben gyakorlott szakember. Magyarországi látogatásának célja, hogy a Találj Magadra Egyesület munkáját segítse tapasztalataival, átfogó képet kapjon a hazai feltételekről kontextusról és ennek keretében támogassa az együttműködések fejlesztését. Új lendületet, hasznos gyakorlati módszereket és a közös gondolkodásunk, továbblépési pontok kialakítását és az együttműködésben rejlő erőforrások feltárását segíti elő a tréning.

Várunk szeretettel a tréningre, ahol a kiemelt témáinkon (munkavállalás, saját jogú jövedelem, atipikus munkalehetőségek, egységes és tálátható információk a kiegészítő szolgáltatásokról) is tovább tudunk közösen dolgozni. A tréningre a szervezetektől 1-2 fő részvételére számítunk. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Időpont: 2020. február 17. (hétfő) 9.00-15.00 között

Jelentkezés:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFKryZUCdBRixH_kWgLGWBR9Q7qIQG9pYET6osM9Dc_DfqRg/viewform

 

Ajánlott cikkek