[email protected]

Nagy örömünkre, mostmár hivatalosan is megalakult a Találj Magadra Egyesület.  A Találj magadra közösség tagjai 2014-ben találkoztak a Nóra Támaszpont pályázati program keretében, majd érdekérvényesítés,  együttműködő tervezés  és kommunikációs tréningek során erős csoporttá váltak.

Ezután saját csoportjuk fenntartására és további önismereti munkájuk, tanulásuk érdekében egy pályázati programot állítottak össze Találj magadra találj társakra címmel. A csoport a továbbiakban havonta két alkalommal találkozott  és tovább erősödött a tagok egyéni és csoportos érdekérvényesítése.

A szervezet célja a sérült gyermeket nevelő nők és gyermekeik esélyegyenlőségének és érdekeinek képviselete, társadalmi beilleszkedésének és reintegrációjának segítése a munkaerő-piac, az oktatási, egészségügyi, szociális, rehabilitációs ellátórendszer területén, a hétköznapi életvitel során és a közösségi részvétel, tehát a társadalmi egyenlőségük lehetőségeinek megteremtése érdekében.
Tudatosítás
A sérült gyermeket nevelő szülők és elsősorban a nők által megélt hátrányok tudatosítása az érintettekben,valamint szélesebb társadalmi körben is annak érdekében, hogy a sajátos, többszörösen hátrányos helyzetet
Akciók és érdekérvényesítés
Fellépés a sérült gyermeket nevelő szülők hátrányos helyzetének csökkentéséért, a társadalmi helyzet társadalmi nemekkel kapcsolatos sajátosságainak felismeréséért és az ebből adódó, többségében nőket érintő hátrányok csökkentéséért.

 

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólások küldése lezárva